sunnuntai 28. elokuuta 2011

Livin' The Dream

Taas yksi mahtava viikko takana! Musta tuntuu et mä rakastun tähän paikkaan koko ajan vaan lisää ja lisää. Sain ton paidan postissa EF:ltä tällä viikolla ja toi lause kuvaa mun fiiliksiä niin hyvin!



Ma-To

Viikolla ei ihmeempia tapahtunut. Maanantaina ja tiistaina kavin koulun jalkeen hostien kanssa kaupoilla, tiistaina kavin kans parturissa. Keskiviikkona oli nuortenilta ja torstaina hengailin pool partysta tuttujen kavereiden kotona. Ne oli juutalaisia, se oli mielenkiintoista.

Pari hauskaa hetkeä oli koulussa. Kukaan meijän espanjanluokalla ei tiennyt miten sanotaan varttia vaille kahdeksan englanniksi. Ainut tapa minkä ne ties oli sanoa 'seven fourty five' ja mä olin ainut joka osas sanoa 'a quarder to eight'. Hauskaa sinänsa kun me opitaan tuo jo kolkkiluokalla ja nää on lukiolaisia, jotka puhuu englantia nativena... Usan maantiedossa huomasin myös voittaneeni monet paikalliset. Sen sijaan enkku, us history ja valilla jopa fysiikka failaa aika pahasti, kun vastaan tulee englanninkielisia termeja, joita en ymmarra. Olis ehka voinut ottaa sen suomi-englanti -sanakirjan mukaan...

Yksi asia, mika todellakin on huonommin kuin Suomessa, on se, etta taalla koulussa ei voi hengailla vapaasti. Tunnin jalkeen pitaa suorastaan kiirehtia, etta kerkeaa kavella luokasta toiseen ennen kun kello soi. Ruokkiksellakin aika on niin lyhyt, etta aikaa ei ole aina tarpeeksi edes syomiseen. Lupaan muuten, etten ikina enaa valita suomalaisesta kouluruuasta! Olkaa vaan onnellisia, ettei teidan tarvii joka aamu vasata evaita / maksaa itseanne kipeiksi kalliista ja pahasta ruuasta.

Alla pari kuvaa 'titan timelta'. Se on pari kertaa viikossa ja silloin porukka kasataan liikkasaliin hengailemaan.


Madison, Rachel, Linh, Avery


Avery on mun tuleva tanssipari homecomingissa!


Perjantai:

Perjantaina koulun paatteeksi meilla oli vuoden toinen pep rally. Nyt otin jopa kameran mukaan!





Tähtitytöt


Talla viikolla koin elamani ensimmaisen koulubussikyydin. Kylla, ne bussit on just tollaia stereotypisia keltaisia kolisijoita, niita on taalla 20 kappaletta. Bussissa yritin jutella yhden ranskalaisen tyton kanssa, joka joutui muttamaan tanne, kun sen isa sai toita taalta. Se on mua vaan vuoden nuorempi, mutta se ei puhu kaytannossa lainkaan englantia! Osas se ikansa kertoa, mutta siihen se sit jaikin. En ymmarra miten se parjaa koulussa... Anyway, kerrankin tuli sellanen fiilis, etta mahan puhun loistavaa englantia!

Illalla oli sitten elamani toinen futisottelu! Se oli jalleen parasta! Itse matsia ei kyllakaan tullut juuri seurattua... Ensi kuussa paasen kuitenkin college-otteluun kunnon areenalle, siita tulee hauskaa!




"I love America, any other country sucks!"


Mary


Puoliajan show


Meijan marching band, joka on itse asiassa viime vuoden koko osavaltion mestari!


Rakastuin tahan juomaan <3 ja mika parasta, sita loytaa kaytannossa joka huoltsikalta ja kaupasta!

Lauantai:

Lauantaina mentiin moottoriveneilemaan paikalliselle jarvelle hostien kavereitten kanssa. Naa asuu sellasen kivan joen varrella, (joka muuten muistutti alyttoman paljon sita 'amazon-jokea' meijan mokilla, niille jotka tietaa) joka johti isommalle jarvelle.




Vietettiin varmaan nelisen tuntia siella jarvella. Se oli lots of fun, kunnon popit veneessa, ruuat ja juomat mukana ja lampoa sellanen sopiva kolmisenkymmenta. Ja mika oli erilaista siihen mihin on tottunut Suomessa, oli se, etta vedessa ei vaan voi tulla kylma (edes mulle)! Joten urheilla pystyi niin kauan kun voimia riitti. Seuraavana paivana oli joka ikinen lihas kipeena...


Mun suosikki, wakeboarding!


Water skiing


Kneeboarding


Taa naitten kaveri oli aika pro tassa lajissa! Hyppi tollein aallolta toiselle, ihan natteja aireja.

Mika pisti vahan miettimaan oli se, etta tassa samaisessa jarvessa uiskentelee alligaattoreita. Vielapa aika paljonkin, niita kuulemma nakee taalla tietyissa paikoissa aina. Naa kaverit oli loytany niita jopa omalta laituriltaan joskus ottamasta aurinkoa. Ihmisia ne ei uskalla onneks lahestya, mutta kuulemma pienien koirien kimppuun ne voi kayda. Scary...


Sori, mutta pakko vahan hehkuttaa, mulla on nimittain maailman parhaat hostit! Ensimmaista kertaa kun sain kuulla, etta mun host familyssa ei ole lapsia ollenkaan olin ihan pettynyt. Mutta on oikeesti sata kertaa parempi omistaa nuorekkaat hostit ku jotkut kappanat joilla on lapsia. Okei, onhan naa jo 29- ja 30, mutta silti, voin sanoa, etta elaminen taalla talossa tuntuu enemman silta etta asun kavereitten kanssa kuin vanhempien alaisina. Naa on kans hullun rentoja saantojen suhteen, mulla ei oo esim mitaan kotiintulo- tai nukkumaanmenoaikoja! Mut samalla naa on tarpeeks aidillisia ja isallisia ja auttaa aina jos tulee jotain ongelmia. Ja on itse asiassa hullun kivaa olla ainut lapsi ja saada kaikki huomio (sori Roosa)!

Parasta on, etta naa on niin menevia ja sosiaalisia ihmisia. Yleensa joka paivalle on jotain suunniteltuna, naa nakee kavereita ja kay ulkona syomassa monta kertaa viikossa. Useimmiten naa ottaa mut mukaan! Ja naitten kaverit on viela sen verran nuorekkaita et makin voin hengailla niitten kanssa. Ens viikonloppuna mennaan tsekkaamaan Tennessee, koska pari niitten hyvaa kaveria asuu siella!



Myohemmin paivalla oli kaverin synttaripartyt. Toi kakku oli niin siisti, tollanen iso keksi! Illalla kaytiin viela syomassa hostien ja yhden niitten kaverin kanssa meksikolaisessa syomassa. Kokonaisuudessaan ehka hienoin paiva tahan mennessa!

Sunnuntai:

Sunnuntaina oli kirkon jalkeen sellanen EF:n orientaatio/pool party, missa oli 12 vaihtaria Jacksonin lahialueelta. Siella oli ihmisia monista eri maista, jopa Brasiliasta ja Ecuadorista. Hauskinta oli huomata et kaikkien muitten hostit oli jotain viiskymppisii tylsimyksii, eika niista ees kukaan halunnut uida pool partyssa, kun taas Kate ja Blaine hengaili ja jutteli siella poolissa nuorten kanssa. Siella orientaatiossa muuten sanottiin, ettei vaihto-oppilaat sais koulun jalkeen nahda kavereita tai muuta vastaavaa muuten kuin viikonloppusin. Kaikki vapaa-aika pitais kayttaa laksyhin ynna muihin. Oon niin onnellinen et naa ei oo sellasia tiukkapipoja!

Illemmalla oli sellanen nuortenilta kirkolla, missa hengailtiin, pelattiin korttipeleja ja syotiin hamppareita. Blaine piti lyhyen puheen. Mun hostit johtaa niita iltoja, yleensa ne tulee oleen jonkun nuorista kotona.


Zoey <3

---

Ei voi muuta sanoa, kun että mahtava viikko oli! Usa on niin mua varten. Ikava on kuitenkin valtava seuraavia asioita kohtaan:

- Rakkaat ihmiset
- Sauna
- Jyväskylän helluntaiseurakunta
- Salmiakki (Suomessa ma en koskaan tykannyt salmiakista, mutta kun paasin tanne ja maistoin tuliaisiksi tuomiani salmiakkiaakkosia, rakastuin. Ja ne loppu eilen, yhyy!)
- Fazerin vehnäpaahto & margariini (pullamössöleipää täällä kyllä riittää, mutta tykkään suomalaisesta versiosta paljon enemmän. Ja margariinia ei saa mistään enkä tykkää voista...)
- Suomalainen koulujärjestelmä



19 kommenttia:

  1. WOW hienoa kuulla, että Suomessakin on jotain hyvää :D Nauti unelmasta ja lämmöstä <3

    VastaaPoista
  2. ei voi ku hymyillä kun lukee tätä tekstiä :)

    VastaaPoista
  3. Osta I Can't Believe It's Bot Butter -margariinia...se on ihan ok. Ja excuse me...ollaanko me sitten jotain vanhoja kappanoita, kun meilla on lapsia...hihii...no, joo, joo...ollaan sitte :D vanha tati taalta Calista :D

    VastaaPoista
  4. oispa tossa suvin kommentin alla sellanen peukku, josta vois painaa :)

    VastaaPoista
  5. ja jennan kommentti tarviis sen peukun kans :D Kuulostaa aivan mahtavalta, ja jotenki repesin tohon orientaatiopoolpartyihin kun sun hostit on vetäny siel muitten kans :D Ihan hullun jees varmaa :P Toi wakeboarding on ihan hullun siistiä todellakin jos siihen pääsee päälle... ei sillä ettenkö itte ois kokeillu viime kesänä varmaa 17 kertaa ennenku pääsin kun naapuril on tollane :D ..Ja noi amazonikuvat vois olla kyl suoraan teidän mökiltä :D Vesi ja mettä ihan samanlaisia. Jos oisit ollu tänään koulussa nii oisit kyl todellaki voinu valittaa ruuasta kun meil oli sellasii tosi vetisii spagetteja... :s. Dani mikä sun osote siellä on? :P

    VastaaPoista
  6. wow hei :D!
    hei maria eiks stephen juo tota kahvijuttuu? mäki dani meinasin maistaa sitä mut se sit vähän jäi :/

    joohei kannattaa kokeilla tota mitä maria sano, musta se maistuu ihan kultarypsille.

    -ur sizzy

    VastaaPoista
  7. Osoite on: 113 Green Gate Crossing, Ridgeland, Mississippi, USA. Saa lahettaa ihan vapaasti mulle salmiakkiaakkosia tai mita ikina keksii :D

    Ja se joki oli oikeesti hullun hamaava :D wakeboardille paasin jo tokalla yrityksella, oon ylpee itestani! Ja olisin kylla kiitollinen jos saisin taalla ilmaseks vetista spagettia :D vaikka ei mun ite tekemis lounaissa mitaan valittamista oo: tolkki kokista, pari taytettya leipaa ja pikku pussi sipseja :p pidemman paalle ehka vahan epaterveellinen ruokavalio mutmut...

    Ja pitaa ostaa tota margariinii, kiitti vinkista!

    VastaaPoista
  8. Ja kun maailman-huonoin-bloggaaja (minä siis, jos ei oo käyny jo ilmi) oli vihdoin keksinyt seuraavalle päivitykselleen otsikon niin sit tuli joku törppö and stole it... murrrr!!! Mut mun keltanen paita on silti hienompi!! :D Ja ennen kaikkee hienoo kuulla miten siel menee. Kaipaan ite monia samoja asioit, joten i can almost say "i know how u feel"...

    VastaaPoista
  9. ihanaa kuulla että siellä menee hyvin ja sä nautit noin kovasti Dani <: happy for you

    VastaaPoista
  10. Ohhoh anteeks silja, ei ollu tarkotus :D voithan sa toki kayttaa sita samaa jos halut :p eletaanhan me molemmat aika samankaltasta unelmaa!

    VastaaPoista
  11. Pitäs tulla käymää :DD siistiltä ja rennolta kuulostaa =)) Tuo kahvi zydeemi vois olla ihan hullun hyvää. Onks se vähä niinku suomes frezza mocca ??

    :DTuomas:D

    VastaaPoista
  12. Todellakin tuut käymään! Ei se niin paljoo maksa ;) ja joo aika saman makusta, mut tää on ehkä vielä vähän makeempaa :p

    VastaaPoista
  13. Samanlaiset aseet kuin mulla on :P

    VastaaPoista
  14. Toi sun tanssiparis tuo mieleen iha Even xD hyvä et sul on ollu siel hauskaa ja koitas taas päivitellä blogiis ;) pitää elää sun elämääs ku ei tääl oo oikee enää mitään =C Ja btw jos lähetät mulle sieltä ipadin ni voin lähettää sulle leipää ja salmiakkia (H)

    VastaaPoista
  15. oNKO IKÄVÄ SUOMEA JA ONKO SIELLÄ KAVEREITA? Ois kiva nähdä taas.

    - Jiri -

    VastaaPoista
  16. Suomea ei nyt erityisemmin ikävä oo mut ihmisii kyllä :) ja must tuntuu et oon saanu täällä jo enemmän kavereita ku mitä mul suomessa oli :p

    VastaaPoista
  17. aaa... no se on kiva kuulla, että siellä on kavereita. Me luetaan täällä kyllä aina sun blogit, jotta pysyään edes hiukan ajantasalla sun kuulumisista. Me muistetaan sua rukouksin. harmi kun et pääse syysleirille :(

    - jiri -

    VastaaPoista
  18. Ihanaa ja siunattua joulua sinulle sinne kauas! Kiva, että saat viettää juhlaa yhdessä Marian perheen kanssa :) Terkut myös heille meiltä kaikilta! t.Marianne ja koko poppoo

    VastaaPoista