torstai 4. elokuuta 2011

I'm living in America!

Basic information: Olen siis Dani Niskanen, 17-vuotias ensimmaisen vuosiluokan Laukaassa suorittanut lukiolainen. Lahdin vaihto-oppilaaksi jenkkeihin ja asun kohtuu nuoren pariskunnan (Kate 29 ja Blaine 30) luona Mississippin Ridgelandissa seuraavan reilun kymmenen kuukauden ajan. Kayn taalla Ridgeland High Schoolia, joka on ns. public school.

Taalla siis ollaan!



Ensivaikutelman perusteella taa on tosi mukava paikka. Ihmiset on mukavia, ruoka on hyvaa ja annoskoot isoja. En jaksanut syoda pastaani loppuun vaikka se annos oli 'lighter'. Taa talo missa asun on ihan kivan kokonen ja sain taalta oman huoneen lisaks viel oman kylpparinkin. Parinsadan metrin paassa on neighborhood-uima-allas ja tenniskentat. Niin ja sit saan viel kayttaa tata naitten MacBook Prota <3

Eiliset lennot meni hyvin lukuunottamatta myohastymista Houston-Jackson -koneesta. Frankfurt-Houston -lennolla joku heppu piti saada laakariin niin piti odotella pari ylimaarasta tuntia. Onneks siina konees oli oma screeni jokaiselle ja leffoja riitti.

Eilen paasin siis yheksan aikoihin tanne. Nukuin kymmeneen eli suomen iltakuuteen. Aikaeroo siis kaheksan tuntia. Tanaan kaytiin syomas Katen vanhempien kanssa, sen kaverilla ja kattomas mun tulevaa koulua. Se oli lievasti sanottuna iso ja jylha laukaan jalkeen. Koulu alkaakin jo ens tiistaina...

Kirjottelen lisaa sitten kun kerkean. Kuviakin tulee ehka joskus...

Kolme oletusta:

Oletus 1: Mississippilaisten englannista ei saa mitaan selvaa.
Huomio 1: Ihmiset taalla puhuu hullun selvaa englantia, eika mulla ole ollut mitaan vaikeuksia ymmartamisen kanssa. Ei edes Katen isan kanssa joka tyttarensa mukaan puhuu todella epaselvaa englantia.
Oletus 2: Ridgeland on puskassa keskella ei mitaan.
Huomio 2: Ridgeland on parinkymmenen minuutin ajomatkan paassa osavaltion paakaupungin Jacksonin keskustasta. Ridgeland on siis Jacksonin esikaupunkialuetta. Talo missa asun sijaitsee aika lahella moottoritieta ja ostaria, mut on silti samalla tallasella mukavan rauhallisella lahioalueella.
Oletus 3: Taalla on kuuma.
Huomio 3: Taalla on todella kuuma. Lampotila on faarenhaiteissa lahemmas sataakymmenta, eli yli neljankympin, ja kiitos kosteuden se tuntuu yli 45-asteiselta. Sai jopa minut harkitsemaan sukkien ja kaulahuivin riisumista. Sukat on kylla yha jalassa...

3 kommenttia:

  1. +1 kyl et pistit blogin pystyy, pitää koittaa seurata :) Ja tuntuu olevan aika yleistä että noissa matkoissa aina jotain vähän säätöö mut hyvä et oot selvinny perille :D

    VastaaPoista
  2. Kiitti blogista!!
    Jäähän sulle sit itelleski sivut, mistä katella ja muistella juttuja myöhemminkin:)
    Aika uskomatonta, että suhun ei mahtunu yhtä light pasta-annosta!
    Sukista ja kaulahuivista varmaan vois tosiaan harkita luopumista, ihan jo nautinnon takia, että ilmankin pärjää (se kun on Suomes aika harvinaista herkkua):)Ilmastoinnit onki siel varmaan hyisiä sisätiloissa sitten.

    VastaaPoista
  3. Hyvä Dani, et sait tän aikaan, vaikken ehtiny mainostaa sulle tätä kauheesti :D Ja sulla alkaa koulu ennemmin kun meillä... haaveilit viel lähteväs vast kolmannes tai neljännes aallos? :D Mut have fun ja siunausta... ei mulla muuta. Tortoise ;).

    VastaaPoista