sunnuntai 14. elokuuta 2011

Weekend

Tosiaan, blogimaailmasta tuli pidettya muutaman paivan tauko. Syyna lahinna ajanpuute, laiskuus seka se, ettei ole ollut juurikaan mitaan hienoa kerrottavaa. Syyna tahan taas se, etta vietin taman viikon asuen sijaisperheessa. Ja vietan viela seuraavankin, hostit palaavat Irlannista vasta sunnuntaina (kuulemma hienot haat ollut siella). Onneksi olen kerennyt jo sen verran ihmisiin tutustua, ettei tarvitse kotona koko ajan hengailla.

Loppuviikko koulussa meni ihan kivasti. Sain tehtya haluamani muutokset lukkariini. Autosimulaattori Drivers Edissa oli hauska. Vaihto-oppilaan asema on muutenkin mukava, kun vahan valia ihmisia tulee moikkaamaan, esittelemaan itsensa ja kyselemaan kaikkea mahdollista.

Perjantai-illan vietin parin kaverin kanssa Ridgelandin keskustassa. Kaytiin syomassa jossain fast food -paikassa, jossa luulin tilanneeni jotain ranskalaisiin liittyvaa, mutta sainkin valtavan lautasellisen tacosipseja. Se ei jotenkin tayttanyt mun mielikuvaa ateriasta, mutta kylla ne ihan hyvia oli. Taalla on muuten free fill -systeemi kaikissa ravintoloissa kaytossa, eli juomaa saa ilmaiseksi lisaa niin paljon kun haluaa. Kelpais Suomeenkin. Aterioinnin jalkeen kaytiin Apple Storessa, jossain kirjakaupassa ja smoothie barissa (siella tuli kaytya itse asiassa koulun jalkeenkin samana paivana), missa toinen niista tytoista on toissa. Kokonaisuudessaan se alue oli tosi viihtyisa.


Lauantaina aamupaivalla kavin pitsalla parin uuden kaverin kanssa. Sen jalkeen paasin taas kerran muuttamaan, siirryin kirkkomme pastorin perheeseen viikonlopun ajaksi. Ne on tosi mukavia. Niilla on kolme poikaa, joista vanhin tosin lahti collegeen tiistaina. Se oli muuten ensimmainen (ja ainut) ihminen taalla, joka todellakin puhui sellaista mossoenglantia, mista ei saanut mitaan selvaa. Iltapaivalla mentiin taman perheen kanssa poolille, missa myos syotiin paivallinen. Se oli hauskaa. Tapasin siella jopa amerikkalaisia, jotka ovat kayneet Yhdysvaltain ulkopuolella! Se poika oli ollut Ruotsissa jollain leirilla. Normaalit amerikkalaiset eivat juuri matkustele. Monelle Chicago on kaukaisin paikka, missa he ovat elamassaan kayneet.



Jacob, "the preacher's kid"

Lauantaina tuli kaytya myos yhden kaverin kotona. Silla oli ylakerrassa kunnon datisluola, 61 tuuman telkkari ja minijaakaappi taynna kokista! En vaan ymmarra sita, miks kaikki ihmiset vihaa tata naitten ilmastoo taalla. Sisalla ollaan niin paljon kuin mahdollista, eika kukaan ymmarra sita, miksi joku haluaisi kiduttaa itseaan ulkona paahteessa. Esimerkiksi hostit nauravat tavalleni vieda aamiainen ulos ja syoda se siella. Moni on sanonut, etta olisi ihanaa, jos taalla olis yhta kylma kuin Suomessa.

Illalla sain viela taytettya valtavan aukon sivistyksestani, katsoin Toy Story 3:n.



Tykkasin tosta jalkojenhieromakoneesta (Y)

Tanaan sunnuntaina aamupaivalla tuli kaytya taas kirkossa. Naitten jumalanpalvelus muistuttaa muuten aika paljon luterilaista, mutta saarnat ovat paljon parempia. Tanaankin pastori kaytti varmaan 5 minuuttia saarnastaan erilaisten fobioiden esittelyyn ja jopa yhden youtubesta ladatun kissavideon nayttamiseen. Ens sunnuntaina menen todennakoisesti tsekkaamaan, millainen on paikallinen babtistiseurakunta. Odotan innolla.

Ennen jumalanpalvelusta oli taas Youth class. Meijan youth groupissa on joku nelisenkymmenta nuorta. Ne kokoontuu sunnuntaisin ennen jumalanpalvelusta ja keskiviikko-iltoina. Yllattavaa, kuinka moni nuori on valmis heraamaan sunnuntaiaamuna ennen yhdeksaa paastakseen raamikselle. Ne kokoontumiset on kylla tosi mukavia ja rentoja, viime keskiviikkona opettamassa oli itse asiassa yksi niista nuorista. Aikaa kaytettiin myos siella hulvattomien youtube-videoiden katseluun. Sitten pelattiin sita pelia, missa viskotaan toisia pehmopalloilla. Nailla on kanssa kivat omat tilat, missa on bilispoytaa ja ilmakiekkopoytaa ja sen semmoista. Niin ja naa tekee kanssa paljon matkoja, esimerkiksi johonkin huvipuistoon viereisessa osavaltiossa. Toivottavasti paasen kaymaan niissakin!

Uskonnollisuus taalla on jotain niin erilaista Suomen jalkeen. Lahes jokainen nuori keneen olen tutustunut kay kirkossa. Taalla on muutenkin alyttoman paljon tunnustavia kristittyja ja kristillinen musiikki on suosittua. Kaikista yllattavinta oli, kun kaveri pyysi mut bible studyyn, joka alkoi 7am ennen koulua torstaiaamuna! Naa jatkat siis ajaa kerran viikossa viereiseen kaupunkiin Madisoniin paikalliseen kahvillaan, ottaa poydan ja alkaa lukemaan Raamattua! Vois Suomessa ihmiset vahan kattoo...

Illemmalla kaytiin viela uimassa ja katottiin yks leffa. Niin ja pelaamassa 18 holea fresbeegolfia. Tein jopa yhden birdien!


Kirkkoruokaa (Y)

---

Asun tosiaan viela seuraavan viikon siella perheessa, joten tuskin kovin paljoa mielenkiintoista kerrottavaa tulee tapahtumaan. Mutta seurailkaa!

Btw, laskeskelin juuri juoneeni noin nelja litraa kokista viimeisen kahden paivan aikana. Pitaisko ehka alkaa vahan rajoittaa?



8 kommenttia:

  1. Ei kokista voi rajottaa ikinä! Ja ihan himojees nörttiluola, kaikki hyvin muuten mutta Xbox -_- Läppä nimi tolla jalkojenhieromakoneella btw, iSqueez.. tuli vähän applet mieleen. Kuulostaa kyl aina vaan siistimmältä mestalt, meinaaks herätä sinne bible studyyn aamul? ;p

    VastaaPoista
  2. Pitäis rajoittaa!! Muista kans, että kalkkiakin pitäis saada ja päivittäin! Hassu vehje toi jalkojenhieromakone.....Toi et siellä voi olla ihan "julkisesti ja vapaasti kristitty" ilman mitään ihmettelyjä on niin super oikeeta siellä maassa!! Hienoa kun osaat nauttia lämmöstä:)

    VastaaPoista
  3. kokiksesta voi tulla kidney stones, mita ne nyt suomeks sitte olikaan...:) onks ollu yhtaan ukkosmyrskya viela? Mateolta paaaljon terkkuja! <3 Maria

    VastaaPoista
  4. Veikko: Tulihan siella kaytya. En kyl tiia jaksaako seuraavan kerran herata niin aikasin vaikka tarkoitus onkin hyva :D

    Maria: Horisontissa salamoi harva se paiva, mutta ei oo paalle tullut viela. Satanutkin on vasta kerran. Tanne alueelle ei kylla kuulemma pahoja myrskyja edes tule. Ja terkut takaisin! :)

    VastaaPoista
  5. Saaks tuol terveellistä ruokaa missää =Dd

    VastaaPoista
  6. empä usko :D mut voihan sitä aina ottaa light-kokiksen!

    VastaaPoista
  7. lightithan onkin terveellisiä :P

    VastaaPoista
  8. hyvä et sulla on menny noin hyvin siellä! :)

    VastaaPoista